Siden 2006 har restauranten Mirchi Indian Kitchen imponert med indisk mat og antikviteter fra gamle India. Med fokus på kundebehandling, godt vinutvalg og ferske, håndplukkede råvarer blir besøket på Mirchi ikke bare en opplevelse av smak, men også av en rik og historiefylt kultur.

I det man kommer inn dørene til restauranten Mirchi i Lillestrøm er det som om man har foretatt en mye lengre reise. Det flotte lokalet med spennende antikviteter å hvile øynene på er den perfekte rammen rundt de lekre matrettene som bæres ut fra kjøkkenet. Mirchi er en indisk restaurant som representerer det gamle India. Lokalet, atmosfæren, maten og gjestfriheten er inspirert av Punjab-provinsen som tidligere var en nasjon, men som i dag er delt mellom India og Pakistan. Punjab har alltid vært kjent for sine rike mattradisjoner, gjestfrihet og sin fargerike kultur. Siden 2007 har restauranten Mirchi imponert med indisk mat og antikviteter fra gamle India så det er tydelig at både maten og atmosfæren blir satt pris på av hovedstadens borgere.

Mirchi kan friste med en innholdsrik meny av delikate retter som Biff Tikka marinert med ingefær og korianderfrø, servert med tamarindsaus, eller lammekoteletter marinert i hvitløk og bukkhornskløver. – All maten blir tilberedt på gammeldags vis. Vi bruker tandoori-ovn som har stor historisk betydning for indisk matlaging. Tandoori-ovnen er en uglassert leirovn som fyres med trekull. Essensene fra kullet og leiren setter seg i maten og skaper en nydelig smak, forteller daglig leder Asim Butt. – Curry tilberedes over lengre tid, og selve sausen kokes sammen med urter i flere timer for å få all smak og lukt ut av urtene og inn i maten. Deretter er det kokken som skal trylle frem forskjellige smaker ut av curry sausen.

Elegant gjestfrihet

Atmosfæren på Mirchi er behagelig og imøtekommende, med dempet belysning, levende lys på bordene og vakker kunst på veggene. Servitørenes svart uniform og borddekkingen gjør lokalet veldig elegant. Rolig indisk inspirert jazz-musikk fyller lokalet og en lett, behagelig duft av kokkekunst sprer seg fra kjøkkenet. 

Vi vil ikke kalle oss eksklusive siden det som regel er dyrt. Uformell eleganse synes jeg passer bedre. Asim Butt (daglig leder)

– Vi har mange stamgjester her, og fokuset er alltid på personlig service. I løpet av tiden vi har vært her har vi blitt godt kjent med våre gjester og vet hvordan de liker maten sin, og hva vi kan anbefale. Våre servitører er alltid der når du trenger dem, og vi bruker våre personligheter til å skape en hjemmekoselig følelse hos våre besøkende. Mat er en lidenskap for alle som jobber her, og alle er velkomne til vår  for et måltid utenom det vanlige!